„Szczęście to konto w dobrym banku, zręczny kucharz i dobre trawienie.”
~ Jean Jacques Rousseau
Jest nam niezmiernie miło, że po kilku latach podróży i nauki możemy w końcu zaprezentować owoc naszej pracy.
Restauracja SZWAJCARIA to "córka" naszej ostatniej destynacji gdzie spędziliśmy minione 3 lata gotując na dużych wysokościach. Od wielu lat naszym marzeniem było stworzyć w Polsce miejsce, w którym goście będą mogli poczuć się naprawdę wyjątkowo.
Kuchnia szwajcarska nie jest popularna i powszechnie znana. Ilekroć zadawano nam pytanie czy jest to dobry pomysł aby otwierać lokal z takim jedzeniem, bez wahania odpowiadaliśmy: TAK!
Kuchnia śląska, austriacka, niemiecka i szwajcarska to jedna rodzina. Dobre mięsa, sosy, ser...
Produkty, na których pracujemy są oryginalnymi szwajcarskim wyrobami. Fondue czy Rösti, których u nas spróbujecie smakują tak samo jak te w Zurychu, Genewie czy Bernie.
Co skłoniło nas do tego aby otwierać restauracje w Polsce ?
Ilekroć odwiedziliśmy restauracje w kraju brakowało nam obsługi jaką możemy spotkać w lokalach na zachodzie Europy. Chcielibyśmy, aby nasi goście byli bardzo zadowoleni nie tylko z jedzenia, ale również z serwisu jaki będzie im towarzyszył podczas pobytu u nas.
Ta restauracja jest naszym marzeniem!
A my wierzymy, że marzenia się spełniają...